Novinky Denní aktuality Program Pro návštěvníky Blog LFŠ O festivalu Ke stažení Partneři Kontakty

Hlavní pořadatel


Asociace českých filmových klubů



Hlavní partneři


 
Navigace:   Program   >>   Doprovodný program   >>   Botanica

Botanica

30.7. / 20:30 / Smetanovy sady
vstupné 100 Kč (veřejnost) / 50 Kč (akreditovaní)


Botanica je jeden z výsledků žánrových kolizí ve žhavém newyorském hudebním podnebí, podobně jako prozatím věhlasnější spolky Gogol Bordello, Balkan Beat Box nebo Firewater. Hudba Botaniky možná není tak přímočará jako produkce zmíněných spolků, ale zato daleko elegantnější, rozmanitější a možná ve výsledku i razantnější. Stejně jako barevná atmosféra New Yorku čiší z produkce skupiny fluidum Berlína, jeho dekadence, rozmary a smyslnost. Ostatně hned dvě alba nahrávala skupina právě zde. Na albech Botaniky se naprosto eklekticky snoubí rock, blues, klezmer nebo šanson, její leader Paul Wallfish je skutečným entertainer v pravém smyslu tohoto slova. Zpěvák, bavič, poděs, destrukční pianista, satir a ďábelský symbol v jednom. Divoké taneční kousky střídají zadumaná blues, balkánskou diskotéku zase berlínský bar se štiplavě ranní atmosférou. V rámci LFŠ vystoupí Paul Wallfish sólově jako Botanica Solo Show, právě on je srdcem a mozkem skupiny, právě on je Botanica. Hosté ale nejsou vyloučeni...

Botanica diskografie:

Malediction, 1999
With All Seven Fingers, 2002
Botanica vs. The Truth Fish, 2005
Berlin Hi-Fi, 2006
The Magnetic Waltz, 2007
americanundone, 2009
Who You Are, 2010

www.myspace.com/botanica
 

Botanica - ukázka z pražského koncertu z roku 2009

Všechna práva vyhrazena / © 2010 Asociace českých filmových klubů / realizace nextWEB / admin

 

Fotogalerie

Vyhledat na webu

  »

Ohlasy osobností

Přečtěte si, co říkají o 36. Letní filmové škole světové filmové osobnosti zde.

Zprávy z LFŠ na ČT

Znělka festivalu



Facebook